vindruvor och magsjuka

 
Idag har vi gått 28km och är rätt slitna. Vi har haft tur med vädret några dagar med lite kyla men idag var det varmt igen. För 3 dagar sedan gick vi vår längsta etapp hittills 32,5 men det var tufft för speciellt Fanny då hennes hälsena och en stor blåsa på lilltån krånglade sista milen. Det blev en del tårar och skrik eftersom det gjorde jäkligt ont. När vi kom fram så pysslade mannen på gitet om Fannys fot (vänster, observera höger hade varit problem dagarna innan) och gjorde några manöver med sina magiska fingrar. Dagen efter fick vi veta på nästa Gite att mannen tydligen gjorde under med pilgrimmers onda kroppsdelar. När vi vaknade för två dagar sedan var Fanny alldeles varm och vi trodde det var vätskebrist men senare under dagen visade det sig att en liten bakterie smygit sig in i kroppen. I 2 dagar gick hon med magsmärtor och ofta kändes avlägsen. Ibland stora öppna fält och ibland mitt i ett bostadsområde, ni förstår paniken.... Ett majsfält i stekande sol blev räddningen en gång.
 
 
 
Vi har haft några fler naturupplevelser också. För två dagar sedan fick vi uppleva hur en utterfamilj lekte och tvättade sig vid ett vattenhål. Vi har även sett massor med ödlor vilket vi iofs har gjort sedan dag 1. Vi ser i snitt 50-100 om dagen men de springer så fort de hör oss.
 
Igår gick vi förbi en bro och där var det "bara" 1000km kvar till Santiago. Vi gick även förbi Frankrikes första befästa stad från 1100-talet. Var ungefär i samma storlek som en större borg men vi minns inte namnet nu.
 
I flera dagar har vi gått genom vinodlingar så långt ögat kan nå. Snackset är därmed räddat och vi pallar vindruvor dagarna för jämnan. 
 
 
Idag har vi haft sådan där ofantlig tur igen. När vi skulle boka boende imorse kunde de inte engelska på telefonen och vi förstod inte deras franska. Medan Fanny handlade lunch fick Emil av turistkontoret att ringa boenden men allt här i Nogaro var fullt pga en biltävling. Någon som kände någon som kände någon gjorde att vi nu bor hemma hos en dam i en privat bostad. Hon kan inte mycket engelska men vi har det trevligt. Härligt med stor säng, rena lakan och ett badkar.
 
Ha det så bra